Taloushallinto

Taloushallintopalveluidemme kesätyöntekijät sijoittuvat mm. laskennan, laskutuksen ja selvittelyiden tehtäviin. Nämä tehtäväkokonaisuudet koostuvat esimerkiksi asiakasyritysten ulkoiseen laskentaan, täsmäytyksiin, kuukausikaton kontrolleihin ja seurantaraportointiin, vakuutusten laskuttamiseen ja rahaliikenteeseen liittyvistä käsittelytehtävistä sekä vakuutusyhtiöiden arvopaperikirjanpitoon ja viranomaisraportointiin liittyvistä töistä.

Meillä siis riittää mielenkiintoisia ja vaihtelevia kesätyömahdollisuuksia, jotka soveltuvat taloushallinto-opintojen eri vaiheissa oleville opiskelijoille.

Esimerkkejä taloushallinnon kesätyötehtävistä

Asiantuntija, likviditeetin hallinta

Osallistut OP Ryhmän Euro- ja valuuttamääräisen likviditeetin operatiiviseen hallintaan, eli likviditeetin riittävyyden varmistamiseen OP:n maksuliikevelvoitteisiin. Tehtäviisi kuuluvat myös maksujen välitys, yhteydenpito ulkomaisiin vastapuoliin, päivystys (työvelvoite iltavuorossa klo 18 asti), sekä rahavirtojen ja maksutapahtumien seuranta ja ennusteiden laskenta. Tehtävässä menestyy numeroista pitävä oma-aloitteinen henkilö.

Laskenta-assistentti

Osallistut OP ryhmän vakuutusyhtiöiden juoksevan arvopaperikirjanpidon sekä kuukausitilinpäätösten laatimiseen. Tarkistat arvopaperisijoituksiin liittyvien tapahtumien tiliöintejä ja kirjaat jaksotuksia sekä täsmäytät kirjanpitoa. Tehtäviin kuuluu myös arvopaperi- ja kiinteistösijoituksiin liittyvää raportointia niin viranomaisille kuin sisäisille sidosryhmille. Sopiva koulutustausta tehtävään voi olla esim. laskennan ja rahoituksen opinnot. Tehtävässä on etua excelin hyvästä hallinnasta ja kirjanpito-osaamisesta.

Uratarinoita

Janina, Kesätyöntekijä, Likviditeetinhallinta 

Kesätyö OP Ryhmässä oli jo pitkään ollut mielessäni ja viime kesänä pääsinkin työskentelemään OP:n keskuspankki ja tasehallinta -organisaatiossa osana likviditeetinhallintatiimiä. Mielenkiintoiset tehtävät, rento työilmapiiri sekä ammattitaitoiset kollegat mahdollistivat onnistuneen kesän OP:lla. 

Perehdytys tehtävään oli ytimekäs ja niin sanottuun syvään päätyyn hypättiin nopeasti. Tämä osoittautui kuitenkin toimivaksi, sillä tässä tehtävässä tekemällä oppi parhaiten. Avoimen ja avuliaan ilmapiiri ansiosta apua pystyi kysymään matalalla kynnyksellä, sillä asiantuntevat tiimiläiset olivat aina valmiita auttamaan. 

Rutiininomaiset sekä tarkkaavaisuutta vaativat tehtävät koostuivat pääasiassa OP Ryhmän euro- ja valuuttamääräisen likviditeetin riittävyyden varmistamisesta maksuvelvoitteisiin sekä tiliasemien optimoinnista ulkomaisissa tilipankeissa. Lisäksi olennaisena osana tehtävää oli erilaisten raporttien laatiminen. 

Monista muista tehtävistä poiketen tiimimme työskenteli kotitoimistojen sijaa konttorilta käsin. Tämä sopi itselleni paremmin kuin hyvin, sillä konttorilla työskentely toi mukavaa rytmiä päivään ja mikä parasta – tiimiläisiä näki muutenkin kuin Teamsin välityksellä! 

OP on joustava ja luotettava työantaja, joka tarjoaa paljon mahdollisuuksia oman asiantuntijuuden kehittämiseen. Substanssiosaaminen ei usein suinkaan ole se tärkein avain menestykseen, vaan pidemmälle pärjää jatkuvalla oppimisen halulla, positiivisella sekä oma-aloitteisella asenteella. 

 

Lotta, Kirjanpitäjä / Taloushallinto 

Olen työskennellyt OP Ryhmässä jo kolmen kesän ajan ja viimeisin kesätyöni oli kirjanpitäjänä taloushallinnossa selvitystiimissä. Tämän lisäksi olen ollut kahtena vuonna tilinpäätösapuna vuoden vaihteessa. Työnkuvaani kuuluu Osuuspankkien kirjanpito, rahatapahtumien kirjaaminen ja muut taloushallinnon selvittelytehtävät.  

OP:lla työskentely on ollut opettavaa ja kerryttänyt paljon uutta osaamista. Töiden sovittaminen opiskeluiden ohelle on sujunut helposti ja joustavasti. Jatkan töiden tekoa tämän kesän jälkeen osa-aikaisena muutaman päivän viikossa ja suunnittelen pro gradu -tutkielman tekoa OP Ryhmälle.  

Meillä on kymmenen hengen tiimi, jossa on hyvä ja kannustava ilmapiiri. Tiimimme toimii läheisessä yhteistyössä myös muiden kirjanpitotiimien kanssa. Vaikka suurin osa työkavereistani on ollut suurimman osan etätöissä, niin pidämme yhteyttä useamman kerran päivässä. Pidämme muutaman kerran viikossa tilannekatsauksia, jotta kaikki pysyvät kärryillä mitä tapahtuu, eikä jää yksin.  

Tämän kesän mieleenpainuvin päivä on ollut kirjanpitotiimien työhyvinvointipäivä Pihlajasaaressa Helsingissä, jossa kisailimme leikkimielisesti eri olympialajeissa pienissä joukkueissa. Päivän päätteeksi ruokailimme ulkona auringonpaisteessa. Tällainen koko porukan tapahtuma tuli todella tarpeeseen pitkän etätyöskentelyn jälkeen.  

Suosittelisin tätä kesätyötä opiskelijakollegoilleni, koska työ on joustavaa ja sitä on mahdollista tehdä opintojen ohella. Työ on konkretisoinut monet koulussa opetetut asiat käytäntöön. Mielestäni tässä työtehtävässä pärjää henkilö, joka on kiinnostunut oppimaan kirjanpitoa ja erilaisten järjestelmien käyttöä. Mielestäni työn arvokkain oppi onkin ollut useiden järjestelmien laaja-alainen käyttökokemus ja ymmärrys.