#15 – IT-rekrytointi ja uramahdollisuudet OP:lla

OP Tech Podcastin 15. jaksossa Kristian Luoman vieraaksi saapuu OP:n Tech Recruitment Project Manager Anri Helokangas. Kehittäminen ja Teknologiat -liiketoiminnassa työskentelevä Anri liittyi OP:n uuteen rekrytointitiimiin kesällä 2019 ja on myöhemmin hypännyt yrityksen sisällä IT-rekrytoinnin projektipäällikön saappaisiin. 

Tässä jaksossa Anri ja Kristian keskustelevat muun muassa siitä,

  • millaista osaamista OP:lle tarvitaan,
  • kuinka rekrytointi on muuttunut lähivuosina ja
  • mitä mahdollisuuksia finanssialan edelläkävijä OP kehittäjille tarjoaa.

Katso tästä, mitä edellinen jakso käsitteli >> 

OP on yksi Suomen suurimmista softataloista

”Suomen mittakaavassa olemme yksi maan suurimmista softataloista. Tällä hetkellä OP Ryhmässä työskentelee lähestulkoon 1000 tech-osaajaa”, Anri kertoo.

Vuoden 2019 aikana OP:n Kehittäminen ja Teknologiat -liiketoimintaan palkattiin lähes 300 osaajaa. Rekrytointitavoitteet vuodelle 2020 ovat yhtä kovat. Etenkin SAS-osaajista, Data Scientisteista sekä pilviarkkitehdeista ja -kehittäjistä on jatkuva tarve. 

”Pysyäksemme kilpailukykyisenä ja houkuttelevana työnantajana, meidän on hyvä virkistää säännöllisesti ihmisten muistia siitä, mitä OP on tänä päivänä. Mahdollisuudet talossa ovat päätä huimaavia”, Anri sanoo. 

”Meillä on mieletön määrä erilaisia rooleja sekä kehityspolkuja tarjolla kehittäjille. Finanssialan muuttuessa mahdollisuudet vain lisääntyvät.”

Toisaalta nopeasti muuttuva finanssimaailma tarvitsee myös tekijöiltään tietynlaisia ominaisuuksia.

”Me etsimme OP:lle monipuolisia ihmisiä. Kehittäjien osalta korostuvat etenkin itseohjautuvuus ja läpinäkyvyys, sillä meneillään on maailmankin mittakaavassa käsittämättömän suuri muutosmatka. Työntekijän tahtotila elää muutoksessa ja valmius kertoa omista tekemisistään myös kollegoille on tärkeää.”

Kehittämisen mallien muutokset ovat muuttaneet myös rekrytointia

Perinteiset työpaikkailmoitukset, hakemukset ja haastattelut eivät enää toimi entiseen tapaansa. ”Rekrytointi olisi kaikkialla helppoa, jos vain ilmoitusten julkaiseminen ja hakemusten odottelu riittäisivät. Tänä päivänä rekrytoijan on osattava tavoittaa passiiviset työnhakijat”, Anri sanoo.

OP:lla rekrytoijat ja rekrytoivat esimiehet tekevät tiivistä yhteistyötä ja rekrytointiprosessi on viilattu mahdollisimman mutkattomaksi jokaiselle osapuolelle – kandit mukaan lukien. 

”Rekrytointionnistumiseen vaikuttaa myös se, että me rekrytoijat pysymme kartalla liiketoiminnan, markkinoiden ja maailman tapahtumista. Istumme säännöllisesti liiketoiminnan kanssa alas ja keskustelemme rekrytointitarpeistamme. Tänä vuonna olemme tunnistaneet pitkälle loppuvuoteen, minkälaista osaamista tarvitsemme taloon missäkin vaiheessa vuotta”, Anri sanoo.

Rekrytoinnin ennakointi on Anrin mukaan hyödyksi myös kandeille: ”Valintojen ja palkkauksen jälkeen rekrytointiputkeen jää yleensä hyviä kandeja. Ennakoinnin avulla pystymme proaktiivisesti miettimään, sopisivatko kandit johonkin toiseen, lähitulevaisuudessa avautuvaan tehtävään meillä ja kyselemään heidän kiinnostustaan jo etukäteen.”

Kuuntele Anrin ja Kristianin keskustelu kokonaisuudessaan Spotifyssa >> 

Jakson sisältö

  • Minkälaisia osaajia OP etsii?
  • Näin pysymme kilpailukykyisenä työnantajana
  • Miten rekrytointi on muuttunut kehittämisen muuttuessa?
  • Kuinka rekrytointionnistuminen näkyy OP:n asiakkaille?
  • Finanssiala askarruttaa – millaista on kehittäjän työ OP:lla?

Jakson kesto: 18:07 min

Jatketaan keskustelua sosiaalisessa mediassa! Verkostoidu Kristianin ja Anrin kanssa

Anrille voit laittaa myös sähköpostia osoitteeseen anri.helokangas@op.fi. 

OP:n uramahdollisuuksiin ja avoimiin työpaikkoihin voit tutustua osoitteessa https://op-careers.fi/.