Kehitä osaamistasi työnteon lomassa

Panostamme ammattilaistemme työssäoppimiseen ja kehittymiseen. Haluamme jokaisen OP:laisen löytävän oman polkunsa kasvuun ja kehittymiseen. Tätä tuemme erilaisilla mahdollisuuksilla, kuten kannustamalla sisäisiin uramahdollisuuksiin, 70:20:10-mallilla sekä OP Software Academylla.

Mikä ihmeen 70:20:10-malli?

70:20:10 on yleinen, eri organisaatioissa maailmanlaajuisesti käytössä oleva osaamisen kehittämisen konsepti, jonka tarkoitus on tukea jokaisen osaajan päivittäisen työn sujumista ja mielekkyyttä, sekä oman henkilökohtaisen osaamisen laajentamista ja syventämistä. OP:lla 70:20:10-malli on työkalu, jota jokainen tiimi voi soveltaa arjessaan. Malli auttaa jakamaan työpanoksen siten että päivittäiselle työlle, sen parantamiselle sekä osaamisen kehittämiselle löytyy jokaiselle oma aikansa.

Mallin mukaan työajan voisi jakaa esimerkiksi seuraavasti:

  • 70% päivittäiseen työntekoon
  • 20% toimintatapojen parantamiseen, jotta päivittäinen työ sujuisi paremmin
  • 10% oman osaamisen kehittämiseen esimerkiksi Software Academyn opintojen parissa.

 

OP Software Academy – opi jotain uutta tai syvennä nykyistä osaamistasi

OP:laiset ovat voineet opiskella ja kehittää omaa osaamistaan OP:n omassa Software Academyssa jo vuodesta 2019 lähtien.

OP Software Academy tarjoaa OP:laisille oppimismahdollisuuksia teknologia- ja liiketoimintaosaamisen kehittämiseen. Kursseilla opiskelijat voivat syventää nykyistä osaamistaan tai opiskella itselleen uutta aihealuetta laajasta opintovalikoimasta - tarjolla on monipuolisesti kursseja esimerkiksi dataan, DevOpsiin tai Quality Assuranceen liittyen.

Software Academyssa jokainen voi valita itselleen sopivan opintotyylin; osa opinnoista on valmiiksi rakennettuja itseopiskelupolkuja, kun taas toiset opiskellaan pienryhmissä OP:n omien syväosaajien mentoroimana.

Miten oman osaamisen kehittämisen arki rakentuu?

Millaista on toimia mentorina OP Software Academyssa? Expert System Test Engineer Mikko Paloheimo kertoo kokemuksistaan Quality Assurance -tornin mentorina. 

Lue Mikon haastattelu >>

Miten OP:laiset uudistavat osaamistaan ja saavat eri näkökulmia työhönsä? Sen meille kertovat Software Academyn konkarit Mikko, Joanna ja Sarianna.

Lue viisi faktaa osaamisen kehittämisestä >>

Mikä tekee OP:n Software Academystä ainutlaatuisen? Test Engineer Joanna Mäkinen kertoo omista opinnoistaan ja ensimmäisestä vuodestaan mentorina.

Lue Joannan haastattelu >>