Myynti, asiakaspalvelu ja taustatehtävät

Myynti- ja asiakaspalvelutehtävät sisältävät määrällisesti suuren osan OP:n tarjoamista kesätyömahdollisuuksista, mukaan lukien OP Helsingin kesätyötehtävät. Tehtävät koostuvat monipuolisista rahoitus- ja vakuutusalan myynti- ja asiakaspalvelutehtävistä, joissa kohtaamme henkilö- ja yritysasiakkaamme ammattimaisesti niin kasvokkain, puhelimitse kuin verkon kautta varmistaen heille luotettavan ja ammattitaitoisen asiakaskokemuksen.

Haemme asiakasrajapintaan tavoitteellisia, myynnillisiä ja rohkeita henkilöitä, jotka nauttivat asiakkaidemme kohtaamisista eri palvelukanavissa. Taustatehtävissä työskentelevät henkilöt tukevat ja tuottavat palveluita asiakasrajapinnassa työskenteleville henkilöille.

Esimerkkejä myynti, asiakaspalvelu ja taustatehtävistä

Rahoitusneuvottelija

Pääset toimimaan keskeisellä paikalla yritysrahoituksen maailmassa. Tehtäväsi on palvella yritysasiakkaitamme puhelimitse sekä muiden kanavien kautta varmistaen erinomaisen asiakaskokemuksen tuottamisen. Kesän aikana opit ymmärtämään asiakkaiden toimintaa ja tarpeita sekä pääset kehittymään niin rahoitukseen liittyvien asioiden kuin monikanavaisen asiakaspalvelun parissa. Tehtävän hoidossa on avuksi, jos rahoitustuotteet ovat ennalta tuttuja. Tärkeintä on kuitenkin kyky oppia uutta ja asiakaspalveluhenkisyys.

Luotonvalvoja

Suoritat rästilistojen valvonnan toimenpiteitä, sovit maksuajoista ja hoidat tähän liittyvää dokumentointia sekä hoidat yhteydenpitoa velallisten, takaajien ja pantinantajien kanssa. Lisäksi osallistut perintään siirtoihin, luottojen rästiperintään ja suurten tilitysten hoitoon. Tehtävässä on avuksi, jos sinulla on aiempaa kokemusta puhelinasiakaspalvelutyöstä.

Korvausneuvoja

Vastaat laadukkaiden korvausratkaisujen tekemisestä vakuutusehtojen mukaisesti. Neuvot asiakkaita monikanavaisesti suositellen sähköisiä kanavia ja tehtävänäsi on varmistaa kaikissa asiakaskohtaamisissa ylivertainen asiakaskokemus. Tehtävässä pääset itsenäisesti auttamaan asiakasta ja tekemään ratkaisuja asiakkaan korvausasiaan liittyen hyödyntäen tiimissä olevaa osaamista.

Vakuutusneuvoja

Pääset käsittelemään vakuutussäästämisen tuotteiden toimeksiantoja. Vakuutusneuvojana hoidat vakuutusten myöntämiseen ja muutoksiin liittyviä tehtäviä itsenäisesti, monipuolisesti ja tuloksellisesti. Vastaat myös asiakasviesteihin ja neuvot asiakkaita vastuualueellasi, jolloin vaikutat asiakaspalveluprosessien laadukkaaseen sujumiseen kaikissa kanavissa. Vakuutussäästämisen tuotteet, kuten eläke- ja sijoitusvakuutukset, tulevat sinulle kesän aikana tutuiksi.

Uratarinoita

Aino, Korvausneuvoja / Pohjola Vakuutus
 
Kesän 2021 olen työskennellyt korvausneuvojana Pohjola vakuutuksen yritys- ja suurasiakkaiden henkilökorvauksissa lakisääteisestä työtapaturmavakuutuksesta käsiteltävien vahinkojen parissa. Kesän alussa tein vahinkojen haltuunottoa ja parin kuukauden päästä pääsin etenemään korvausratkaisujen tekemiseen. Käytännössä työtehtäviini täällä on kuulunut erilaisiin asiakirjoihin perehtyminen, ratkaisuun vaadittavien asiakirjojen ja tietojen hankkiminen puhelimitse, sähköpostilla tai kirjeitse sekä korvausratkaisujen tekeminen, kun mahdollista. Työni tavoitteena on siis joko ratkaista vahinkoasia, tai huolehtia siitä, että kaikki tarvittavat tiedot ratkaisuun on pyydetty seuraavaa käsittelijää varten. 

Kesätyöni Pohjola vakuutuksella on ollut ensimmäinen konkreettinen kosketukseni finanssialalla työskentelyyn. Jonkinlainen ennakkokäsitys minulla kuitenkin vakuuttamisen teoriasta oli, sillä olen opiskellut vakuutustiedettä sivuaineena yliopistossa. Aiemmista opinnoista oli perehdytyksen ensimetreillä hyötyä, kun peruskäsitteet olivat hallussa jo valmiiksi, mutta toisaalta koen jo pelkästään perehdytysjakson aikana oppineeni vakuuttamisesta enemmän kuin aiemmilla kursseillani yhteensä. Eniten tässä työssä yllätti – ja alussa myös jännitti – vastuun määrä. Luottamus omaan osaamiseen kuitenkin kasvoi nopeasti kokemuksen karttuessa, ja kinkkisissä tilanteissa apu on aina löytynyt joko viereisestä työpisteestä tai Teams-viestin päästä. Teamsissa meillä on ollut käsittelyn apuna laaja kattaus erilaisia asiantuntijoita, aina lääketieteestä lakiasioihin, joita on päässyt konsultoimaan matalalla kynnyksellä itseä askarruttavista asioista.  
 
Kaiken kaikkiaan kokemukseni kesätyöstä korvausneuvojana Pohjola vakuutuksella on ollut hurjan positiivinen. Koen, että olen samaan aikaan saanut paitsi tilaa kehittyä omaan tahtiin myös tukea osaamiseni laajentamiseen oman kiinnostukseni mukaan. Meille kesätyöntekijöille on myös lyhyestä työsuhteesta huolimatta tarjottu useita mahdollisuuksia seurata kehittymistämme korvausneuvojina ja keskustella mielen päällä olevista asioista esimiehen ja perehdyttäjän kanssa. Oppiminen ei tässä työssä todellakaan loppunut perehdytysviikkojen jälkeen, mikä onkin ollut suosikkiasioitani tässä kesätyössä. 


 

Anniina, Luotonvalvoja / OP Vähittäispankki

Työskentelin OP:lla kesätyöntekijänä ensimmäisen kerran kesällä 2020 luotonvalvojana OP Perintä- ja luotonvalvontapalveluissa. Viihdyin jo silloin tiimissä sekä mielenkiintoisten työtehtävien parissa ja päätin hakea uudestaan OP:lle kesätöihin myös kesäksi 2021 ja onnekseni päädyin takaisin samaan työtehtävään.  

Olen saanut työskennellä upeassa tiimissä, jossa yhteishenkeen panostetaan. Kesätyöntekijänä olen kokenut olevani arvokas ja tasavertainen osa tiimiä. Perehdytys työhön oli kattava, mutta eniten olen oppinut vain tekemällä monipuolisia luotonvalvonnan työtehtäviä. Olen saanut aina tukea ja apua sekä valmentajilta että kokeneilta kollegoilta, eikä hankaliakaan tapauksia ole tarvinnut ratkaista yksin. 

OP:n ketterä toimintatapa on keskeinen osa tiimin toimintaa. Tiimin toimintaa pyritään jatkuvasi kehittämään ja johon myös meidät kesätyöntekijät on otettu mukaan. OP:lla nähdään potentiaali uusien kesätyöntekijöiden kautta, jotka katsovat asioita ja toimintatapoja uusin silmin ja täten tarjoavat uusia näkökulmia työskentelyyn. Meidän tiimissämme kesätyöntekijöiden mielipiteitä sekä ajatuksia on kuunneltu ja niiden pohjalta toimintatapoja on konkreettisesti muutettu.  

Opintojeni alussa en suunnitellut työskenteleväni rahoitusalalla valmistumiseni jälkeen, mutta muutaman mutkan kautta päädyinkin työhön, jonka olemassaolosta en ennen OP:lla työskentelyä tiennyt. Joten kokemuksesta kannustan rohkeasti hakemaan OP:lle kesätöihin, jos on vain motivoitunut oppimaan uutta. OP Ryhmän sisällä on paljon monipuolisia työtehtäviä, jonka vuoksi OP sopii kaikille alasta riippumatta. Tärkein avain OP:lla menestymiseen on halukkuus kehittää itseään sekä omaa ammattitaitoaan.  

Kesätyö voi johtaa myös vakituiseen työsuhteeseen. Nyt saan ilokseni jatkaa tiimissä vakituisena työntekijänä kesätyön jälkeen, samalla kun viimeistelen opintojani.  

 

Riim, Asiakkuusneuvoja / OP Helsinki

Olen nyt työskennellyt kolme kesää OP Helsingissä ja viihtynyt tähän asti todella hyvin. Kesä on mennyt varsin nopeasti taas ja on tullut paljon uusia asioita opittua, jotka mielestäni tekivät omalta osaltaan kesätyöstä hauskan ja kivan. Joka kesä olen ollut eri tiimissä ja uusien tehtävien parissa eli mahdollisuuksia edetä työssä löytyy riittävästi. Parasta kesässä on ollut ehdottomasti työkaverit ja ylipäätänsä koko työyhteisö, vaikka vallitsevan tilanteen vuoksi ei päässytkään kaikkia työkavereita näkemään. Palaverit ja yhteiset juttutuokiot toivat työpäivään aina iloa. 

Tämä kesä työskentelin erityisasiantuntijatiimissä, jotka hoitavat pääasiallisesti yhdistys- ja yhteisöasiakkaiden pankkipalveluita sekä kuolinpesiä. Tehtäviin kuuluu myös henkilöasiakkaiden päivittäispankkipalvelut sekä rahoitushankkeita. Työtehtävät eivät aina ole samanlaisia, sillä asiakkaita on paljon ja kaikilla on eri tarpeita. Juurikin tämä pitää työpäivän mielenkiintoisena ja aina oppii uutta. Mielestäni arvokkainta työssä on nähdä konkreettisesti se, että juuri minä ratkaisin asiakkaan ongelman ja asiakas lähtee tyytyväisenä. 

Koska olen ollut OP:lla jo monta kesää, lähdin aika luottavaisin mielin taas mukaan enkä oikeastaan epäillytkään muuta. Itse, kun hain pankkiin töihin, olin juuri valmistunut lukiosta ja ilman "alan kokemusta", mutta en antanut sen haitata ja hain silti. Ilokseni sain mahdollisuuden työskennellä täällä. Opiskelijoille myös löytyy hyvin mahdollisuuksia työskennellä osa-aikaisesti opintojen ohella ja itse myös tällä hetkellä teen töitä OP:lla osa-aikaisena työntekijänä. Jos siis yhtään kiinnostaa pankkiala ja uudet haasteet, suosittelen lämpimästi hakemaan OP:lle töihin.